Na pilníkovském náměstí se zřítila opěrná zeď

V noci z 28. února na 1. března 2019 spadla opěrná zeď na náměstí. Sice se vyvalila opěrná zeď z pískovcových kvádrů, ale části kamenných podpěr za touto zdí zůstaly, i když posunuté, a tak se nevyvalil hliněno-pískový podklad náměstí. Ze stavu opěrné zdi je patrné, že jí protékala srážková voda a vymlela spojovací materiál mezi pískovcovými bloky.

Pokud jste četli zápis z prvního veřejného zasedání ze dne 20. 02. 2019, tak v bodě 12) jste se dočetli, že byla schválena smlouva k žádosti o dotaci na akci “Oprava opěrné zdi u parkoviště na náměstí v Pilníkově” se společností ENVIPARTNER, s.r.o. k titulu MMR 117d8210C za 10 000,- Kč. Podle vyhlášené dotace by měly být výsledky známé do konce května 2019, tak snad se to rychle opraví.

Pamatujete, jak probíhala rekonstrukce náměstí do dnešní podoby?
Rekonstrukce probíhala v létě roku 2002 a došlo při ní k výměně betonových dlaždic, které byly položeny na pískem zakrytých kočičích hlavách. Také byla znovuobjevena a následně obnovena studna, kterou však starší občané ještě pamatovali. A také byl upraven svah na východní straně náměstí u radnice. V rámci rekonstrukce bylo též opraveno schodiště.

Související obrázky:

Příspěvek byl publikován v rubrice historické památky, město Pilníkov, reportážní fotografie se štítky , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.